اداره کل شیلات استان کرمانشاه


جستجو

جستجوي پيشرفته پورتال


منوي اصلي
row22.gif صفحه اصلی
row22.gif تماس با ما
row22.gif معرفي به دوستان
row22.gif پيشنهادات و انتقادات
row22.gif نقشه پورتال

row23.gif درباره ماShow/Hide content
row21.gif سوابق و اهداف
row21.gif معرفی مسئولان و کارشناسانShow/Hide content
row22.gif مدیر و معاونین
row22.gif کارشناسان فنی - اجرایی
row22.gif کارشناسان اداری-مالی
row22.gif مديران قبلي
row21.gif واحد هاي وابستهShow/Hide content
row22.gif كارشناسان شهرستان ها
row22.gif شيلات قصرشيرين
row21.gif اطلاعات آماری

row23.gif راهنمای متقاضیانShow/Hide content
row21.gif راهنماي عمومي وگردش کارShow/Hide content
row22.gif سردابي
row22.gif گرمابي
row22.gif ساير آبزيان
row21.gif فرم هاي مورد عملShow/Hide content
row22.gif سردابی
row22.gif گرمابی
row22.gif ساير فرم ها

row23.gif منابع آبی استانShow/Hide content
row21.gif اسلام آباد
row21.gif پاوه
row21.gif ثلاث باباجاني
row21.gif جوانرود
row21.gif دالاهو
row21.gif روانسر
row21.gif سرپل ذهاب
row21.gif سنقر
row21.gif صحنه
row21.gif كرمانشاه
row21.gif كنگاور
row21.gif گيلانغرب
row21.gif هرسين

row23.gif آبزیان پرورشی Show/Hide content
row21.gif ویژگی های ماهیان پرورشی
row21.gif ماهیان گرمابیShow/Hide content
row22.gif انواع ماهیان گرمابی
row22.gif تغذیه
row22.gif حدود زمان و وزن رهاسازی
row21.gif ماهیان سردابی
row21.gif ماهیان خاویاری
row21.gif سایر آبزیانShow/Hide content
row22.gif ميگوي آب شيرين
row22.gif خرچنگ دراز آب شيرين

row23.gif ماهیان بومی استانShow/Hide content
row21.gif اهميت ماهيان بومي و روش معرفي
row21.gif خانواده كپورماهيان
row21.gif خانواده مارماهيان آب شيرين
row21.gif خانواده گربه ماهيان آب شيرين

row23.gif مزارع پرورش ماهیShow/Hide content
row21.gif معرفی مزارع استانShow/Hide content
row22.gif گرمابی
row22.gif سردابی
row21.gif تصاوير مزارع پرورشيShow/Hide content
row22.gif  گرمابی
row22.gif سردابی

row23.gif روشهای آبزی پروریShow/Hide content
row21.gif تاريخچه تكثير وپرورش ماهي
row21.gif پرورش ماهی در سیستم باز
row21.gif پرورش ماهي مداربسته
row21.gif پرورش ماهی در محیط محصورShow/Hide content
row22.gif پن
row22.gif کیج يا قفسShow/Hide content
row22.gif پرورش ماهي در قفس
row22.gif نوع و محل قفس
row22.gif مواد مناسب ساخت قفس
row22.gif نكات مديريتي
row21.gif پرورش ماهی با کشاورزیShow/Hide content
row22.gif دو منظوره احداثی
row22.gif ذخیره آب
row22.gif شالیزار

row23.gif بهداشت و تغیه ماهیShow/Hide content
row21.gif بهداشت در مزارع پرورشي
row21.gif تغذیه ماهی هاShow/Hide content
row22.gif گرمابی
row22.gif سردابی

row23.gif صنایع شیلاتیShow/Hide content
row21.gif فرآوري آبزيان
row21.gif معرفي محصولات
row21.gif بازارآبزيان استانShow/Hide content
row22.gif مراكز عرضه آبزيان
row22.gif معرفي ماهيان بازار

row23.gif آشپزخانه آیزیانShow/Hide content
row21.gif فوايد مصرف آبزيان
row21.gif تشخيص ماهي سالم و تازه
row21.gif پاك كردن و آماده سازي
row21.gif روش هاي كلي طبخ آبزيان
row21.gif منوي طبخ ماهي
row21.gif منوي طبخ ميگو

row23.gif شیلات و کودکانShow/Hide content
row21.gif اطلاعات عمومي
row21.gif شگفتي هاي جهان آبزيان
row21.gif بازي و سرگرمي

row23.gif سایت های مرتبطShow/Hide content
row21.gif شیلات سایر استان ها
row21.gif مراکز تولید خوراک آبزیان
row21.gif شرکت های تولیدی و خدماتی
row21.gif سایت های شیلاتی خارجی

row23.gif كاربران سايتShow/Hide content
Access restricted to our members ليست كاربران
row21.gif صفحه شخصي

row23.gif اخبار سايتShow/Hide content
row21.gif ارسال خبر
row21.gif موضوعات

row23.gif محتوای اطلاع رسانیShow/Hide content
row21.gif دريافت فايل
row21.gif سوالات رايج
row21.gif پيوندهاي وب
row21.gif معرفي به دوستان

row23.gif ضميمه هاShow/Hide content
row21.gif مقالات
row21.gif برترينها
row21.gif ايميل فارسي
row21.gif گالري

row23.gif اطلاعاتShow/Hide content
row21.gif پيشنهادات و انتقادات
row21.gif آمار و ارقام
row21.gif جستجو

row23.gif گزارش هاShow/Hide content
row21.gif سالنامه آماری شیلات 89-1379

row23.gif ایمیل سازمانیShow/Hide content
row21.gif ورود به ایمیل فارسی
row21.gif ورود به ایمیل انگلیسی


پیوند های مهم

دفتر مقام معظم رهبری

مجلس شورای اسلامی

وزارت جهاد کشاورزی

شیلات ایران

جهاد کشاورزی استان کرمانشاه

پورتال مردم

پرتال ایران



سامانه پیام کوتاه
سامانه پیام کوتاه

خروجی RSS

RSS پورتال



پیام های شیلاتی



ورود مدیر




فوايد مصرف آبزيان

.
مشاهده 810   چاپ اين مطلب




 آثار تغذيه اي بهداشتي  مصرف ماهي

 ( ماهي درماني)

نتايج سي سال تحقيق دانشمندان نشان ميدهد كه ماهي غذاي سلامتي است . ماهي غذايي مقوي ، سرشار از پروتئين ، ويتامين و مواد معدني است . ماهي تنها منبع عمده اي است كه مي تواند يكي از چربيهاي غير اشباع امگا 3 با زنجيره بلند به نام dha را در اختيار انسان قرار دهد و اين ماده اي است كه نقش مهمي در تامين سلامت انسان دارد و به همين دليل بين كشورهاي پيشرفته جهان در توليد و مصرف ماهي رقابت زيادي وجود دارد. تأمين غذاي سالم و با كيفيت جزء برنامه ها و سياستهاي هر كشور محسوب مي گردندو توليدات غذايي گاه جزء توليدات استراتژيك تلقي مي شود.

 

1-     كاهش چربي و فشار خون : پروتئينها و چربيهاي موجود در گوشت ماهي با تأثير بر غشاهاي سلولي وكاهش سطح كلسترول LDL  كه از چربيهاي مضر است وكاهش ميزان تري گليريد هاي خون سبب كاهش چربي و فشار خون مي گردد كه البته مصرف هر چند اندك ماهي نيز مي تواند موجب بروز اين اثرات باشد.

2-     كاهش احتمال بروز سكته هاي قلبي : اسيد چرب امگا 3 موجود در گوشت ماهي به طور قابل توجهي موجب كاهش تجمع پلاكتهاي خوني ورقیق شدن خون شده و امكان لخته شدن خون در سرخرگها كاهش يافته، در نتيجه خطر ابتلا به سكته هاي قلبي وانسداد عروق همچنين خطرات دوران بعد از آنژيوپلاستي كاهش مي يابد .  مطالعات نشان مي دهد مردا ني كه به طور متوسط روزانه 35 گرم ماهي مصرف مي كنند در مقايسه با آنهايي كه ماهي مصرف نمي كنند 48% كمتر در معرض خطر مرگ ناشي از حملات ناگهاني قلبي قرار دارد .

3-     کاهش ابتلا به بیماریهای قلبی : کسانی که ماهی بیشتری مصرف می نمایند Lpaخون آنان 37 درصد (عامل خطر آفرین بیماریهای قلبی) کاهش یافته این کاهش Lpaبه دلیل وجود اسید چرب امگا 3گوشت ماهی  می باشد.

4-     کاهش بروز سکته های مغزی: افرادی که در خون  آنان مقدار بیشتری اسید چرب امگا 3 (DHA )موجود است در مقایسه با اشخاصی که دارای  DHAکمتری هستند حدود 40درصد کمتر به سکته های مغزی مبتلا می شوند

5-     جلو گیری از بیماری آلزایمر و تقویت توان ذهنی : اسید چرب امگا 3 در مغز به ایجاد غشای اطراف سلولهای مغزی کمک کرده وهر قدر میزان امگا 3 بالاتر باشد انتقال پیام از سلولی به سلول دیگر راحتتر انجام می شود

6-     تأتير بر هوش و حافظه: فسفر موجود در گوشت ماهي سبب افزايش ضريب هوشي و تقويت حافظه ميگردد، از اينرو براي كودكان  و افراد مسن بسيار مفيد است.

7-     كاهش افسردگي در بزرگسالان : كمبود ماده dha پيامدهايي از قبيل افسردگي بزرگسالان به را دنبال دارد كه ماهي تنها منبع غذايي است كه اين ماده را بطور عمده در اختيار انسان قرار ميدهد .

 

8-      قابليت هضم با لا : پروتئينهاي ماهي بر خلا ف گوشت قرمز بافت پيوندي كمتري دارد و فاقد الاستين است كه فقدان آن و تبديل كلاژن به ژلاتين در هنگام پخت باعث مي شود كه پروتئين پخته شده راحت تر هضم گردد و ماده غذايي بسيار مناسب براي كودكان و افراد مسن كه نياز بيشتري به مواد زود هضم دارند مي باشد .  ميزان هضم و جذب پروتئين ماهي بالاتر از 90 درصد بوده وبر حسب نوع ماهي و تازگي آن به 97 تا 99 درصد نيز مي رسد.

 

9-     مقابله با گواتر آندميك : ماهي بخصوص ماهيان در يايي كه حاوي مقادير قابل توجهي يد مي با شند تا ثير مثبتي بر مقابله با بيماري گواتر ي كه ناشي از كمبود يد مي باشد مي گذراند .

10- مقابله با كم خوني ناشي از تغذيه نامناسب : مصرف ماهي جهت مقابله با كم خوني كه ناشي از كمبود آهن باشد ماده  ارزشمندي محسوب مي شود .

11- مقابله با بيماري خشكي چشم ( گزرو فتالمي ) : ماهي به عنوان يك غذاي مقوي نقش مهمي در مقابله با بيماري خشكي چشم دارد . اين بيماري ناشي از كمبود ويتامين Aاست و موجب كوري چشم ميليونها نفر در كشورها ي در حال توسعه است.

12- مقابله با پيري زودرس: غذاهاي دريايي از نظير دارا بودن آنتي اكسيدانهاي قوي نظير سلنيوم و كوانزيم Q-10و ويتامين E كه ضد بيماري و پيري هستند غني مي باشد.

13- اثرات مثبت بر پوست: مصرف اسيدهاي چرب امگا3 كه در گوشت ماهي فراوان است پوست را نرمتر و الاستيك تر مي كند و اگزما را بهبود مي دهد.

14- تاثيربر استرس هاي پريود قاعدگي:  پريود قاعدگي (menstrual period)  همراه با استرسهاي عصبي ، اضطراب ،بي حوصلگي و پرخاشگري است كه با عث كمبود كلسيم ، فسفر و آهن در بدن مي شود و مصرف ماهي در اين مورد آرامش روحي ايجاد كند.

15- تاثير مثبت بر مفاصل: روغن ماهي و ساير آبز يان در يا يي به توقف تبهاي رماتيسمي وبیماریهای تورم زا مانند آرتروز رو ماتیسمی و در مان مشكل سخت شدن مفاصل و ساير قسمتهاي بدن كمك مي كند .

16- تأثير بر سرطان: مصرف روغن ماهي در ريشه كني سرطان رحم و پستان نقش بسزايي دارد. علاوه بر اينكه تحقيقات آزمايشگاهي نيز حا كي از احتمال تاثير مثبت مصرف روغن ماهي بر كاهش ريزش مو در بيماران مبتلا به سر طان است .

17- تأثير بر زنان باردار : مادهDHA ، زنجيره بلند موجود در چربي ماهي نقش مهمي در تكوين ساختمان مغز در دوران جنيني دارد . از اين رو مصرف ماهي براي زنان باردار بسيار مفيد است  همچنين مصرف روغن ماهي در زنان باردار به علت جلوگيري ازافزايش شديد جريان خون رحم و جفت باعث كاهش تشنج در اولين زايمان مي گردد.لازم به ذكر است نوزاداني كه مادران آنها در زمان بارداري از روغن ماهي استفاده كرده اند داراي وزن بيشتري مي باشند.

18- تأثير بر افراد سيگاري: با مصرف دخانيات انعطاف پذيري لايه داخلي رگها (اندوتليال) كاهش مي يابدو زمينه ساز پيشرفت رسوب چربي در جدار رگها مي شود(آرترواسكلروز يا تصلب شرائين )اين افراد با مصرف ماهي مي توانند بااين تغييرات مبارزه كنند به شرط اينكه مصرف دخانيات را ترك نمايند.

19- تأثير بر رژيمهاي غذايي پر قند: ماهي به دليل ليزين زياد مكمل رژيم غذايي پر از قند است در بسيار ي از مناطق دنيا رايج است، حتي كمي افزايش در ميزان پروتئين اخذ شده از ماهي مي تواند كيفيت رژيم هاي غذايي مبتني بر غلات را بهبود ببخشد از اينرو مصرف ماهي براي بيماران ديابتي توصيه مي گردد.

20- مقابله با ذات الريه ، بيماريهاي كليوي ، آسم و رماتيسم ، سر درد هاي ميگرني( در شش هشتم مبتلايان به سردردهاي ميگرني كه از روغن ماهي استفاده كرده اند اثرات مطلوب بهبود مشاهده شده است.)

  

[ بازگشت به بخش آشپزخانه آبزيان | فهرست بخش ها ]
تمامی حقوق برای اداره کل شیلات استان کرمانشاه محفوظ می باشد - 1390

مدت زمان ایجاد صفحه : 0.16 ثانیه