اداره کل شیلات استان کرمانشاه


جستجو

جستجوي پيشرفته پورتال


منوي اصلي
row22.gif صفحه اصلی
row22.gif تماس با ما
row22.gif معرفي به دوستان
row22.gif پيشنهادات و انتقادات
row22.gif نقشه پورتال

row23.gif درباره ماShow/Hide content
row21.gif سوابق و اهداف
row21.gif معرفی مسئولان و کارشناسانShow/Hide content
row22.gif مدیر و معاونین
row22.gif کارشناسان فنی - اجرایی
row22.gif کارشناسان اداری-مالی
row22.gif مديران قبلي
row21.gif واحد هاي وابستهShow/Hide content
row22.gif كارشناسان شهرستان ها
row22.gif شيلات قصرشيرين
row21.gif اطلاعات آماری

row23.gif راهنمای متقاضیانShow/Hide content
row21.gif راهنماي عمومي وگردش کارShow/Hide content
row22.gif سردابي
row22.gif گرمابي
row22.gif ساير آبزيان
row21.gif فرم هاي مورد عملShow/Hide content
row22.gif سردابی
row22.gif گرمابی
row22.gif ساير فرم ها

row23.gif منابع آبی استانShow/Hide content
row21.gif اسلام آباد
row21.gif پاوه
row21.gif ثلاث باباجاني
row21.gif جوانرود
row21.gif دالاهو
row21.gif روانسر
row21.gif سرپل ذهاب
row21.gif سنقر
row21.gif صحنه
row21.gif كرمانشاه
row21.gif كنگاور
row21.gif گيلانغرب
row21.gif هرسين

row23.gif آبزیان پرورشی Show/Hide content
row21.gif ویژگی های ماهیان پرورشی
row21.gif ماهیان گرمابیShow/Hide content
row22.gif انواع ماهیان گرمابی
row22.gif تغذیه
row22.gif حدود زمان و وزن رهاسازی
row21.gif ماهیان سردابی
row21.gif ماهیان خاویاری
row21.gif سایر آبزیانShow/Hide content
row22.gif ميگوي آب شيرين
row22.gif خرچنگ دراز آب شيرين

row23.gif ماهیان بومی استانShow/Hide content
row21.gif اهميت ماهيان بومي و روش معرفي
row21.gif خانواده كپورماهيان
row21.gif خانواده مارماهيان آب شيرين
row21.gif خانواده گربه ماهيان آب شيرين

row23.gif مزارع پرورش ماهیShow/Hide content
row21.gif معرفی مزارع استانShow/Hide content
row22.gif گرمابی
row22.gif سردابی
row21.gif تصاوير مزارع پرورشيShow/Hide content
row22.gif  گرمابی
row22.gif سردابی

row23.gif روشهای آبزی پروریShow/Hide content
row21.gif تاريخچه تكثير وپرورش ماهي
row21.gif پرورش ماهی در سیستم باز
row21.gif پرورش ماهي مداربسته
row21.gif پرورش ماهی در محیط محصورShow/Hide content
row22.gif پن
row22.gif کیج يا قفسShow/Hide content
row22.gif پرورش ماهي در قفس
row22.gif نوع و محل قفس
row22.gif مواد مناسب ساخت قفس
row22.gif نكات مديريتي
row21.gif پرورش ماهی با کشاورزیShow/Hide content
row22.gif دو منظوره احداثی
row22.gif ذخیره آب
row22.gif شالیزار

row23.gif بهداشت و تغیه ماهیShow/Hide content
row21.gif بهداشت در مزارع پرورشي
row21.gif تغذیه ماهی هاShow/Hide content
row22.gif گرمابی
row22.gif سردابی

row23.gif صنایع شیلاتیShow/Hide content
row21.gif فرآوري آبزيان
row21.gif معرفي محصولات
row21.gif بازارآبزيان استانShow/Hide content
row22.gif مراكز عرضه آبزيان
row22.gif معرفي ماهيان بازار

row23.gif آشپزخانه آیزیانShow/Hide content
row21.gif فوايد مصرف آبزيان
row21.gif تشخيص ماهي سالم و تازه
row21.gif پاك كردن و آماده سازي
row21.gif روش هاي كلي طبخ آبزيان
row21.gif منوي طبخ ماهي
row21.gif منوي طبخ ميگو

row23.gif شیلات و کودکانShow/Hide content
row21.gif اطلاعات عمومي
row21.gif شگفتي هاي جهان آبزيان
row21.gif بازي و سرگرمي

row23.gif سایت های مرتبطShow/Hide content
row21.gif شیلات سایر استان ها
row21.gif مراکز تولید خوراک آبزیان
row21.gif شرکت های تولیدی و خدماتی
row21.gif سایت های شیلاتی خارجی

row23.gif كاربران سايتShow/Hide content
Access restricted to our members ليست كاربران
row21.gif صفحه شخصي

row23.gif اخبار سايتShow/Hide content
row21.gif ارسال خبر
row21.gif موضوعات

row23.gif محتوای اطلاع رسانیShow/Hide content
row21.gif دريافت فايل
row21.gif سوالات رايج
row21.gif پيوندهاي وب
row21.gif معرفي به دوستان

row23.gif ضميمه هاShow/Hide content
row21.gif مقالات
row21.gif برترينها
row21.gif ايميل فارسي
row21.gif گالري

row23.gif اطلاعاتShow/Hide content
row21.gif پيشنهادات و انتقادات
row21.gif آمار و ارقام
row21.gif جستجو

row23.gif گزارش هاShow/Hide content
row21.gif سالنامه آماری شیلات 89-1379

row23.gif ایمیل سازمانیShow/Hide content
row21.gif ورود به ایمیل فارسی
row21.gif ورود به ایمیل انگلیسی


پیوند های مهم

دفتر مقام معظم رهبری

مجلس شورای اسلامی

وزارت جهاد کشاورزی

شیلات ایران

جهاد کشاورزی استان کرمانشاه

پورتال مردم

پرتال ایران



سامانه پیام کوتاه
سامانه پیام کوتاه

خروجی RSS

RSS پورتال



پیام های شیلاتی



ورود مدیر




پاك كردن و آماده سازي

.
مشاهده 854   چاپ اين مطلب




توصيه هاي لازم درآماده سازي وطبخ آبزيان

1_ در شستشوي ماهي از آب سرد وروان استفاده كنيد.
2_ براي خروج ماهي از حالت انجماد هيچوقت از آب گرم استفاده نكنيد.(بهترين روش قراردادن ماهي منجمد در هواي آزاد ويا در مسير جريان آب سرد مي باشد)
3_ بعد از پاك كردن ماهي جهت برطرف نمودن بوي ماهي ،دستهاي خود را با مخلوطي از آبليمو ونمك بشوييد.
4_ مصرف ادويه جات وخواباندن ماهي درپياز ويا  چند حبه سير رنده شده روي گوشت ماهي باعث از بين بردن بوي مخصوص آن مي شود.
5_ جهت برطرف نمودن بوي ماهي هنگام طبخ،سوزاندن كمي پوست پرتقال يا ليمو عماني در آشپزخانه بي تاثيرنيست.
6_ استفاده از آبليمو يا آبغوره در پخت وپز ماهي طعم ومزه آن را براي كودكان خوشايند مي كند.
7_ در فلس گيري ماهيان از وسيله اي بنام فلس پاك كن (همانند برس با ميله هاي زبر ومحكم) استفاده كنيد.
8_ جهت جلوگيري از پراكنده شدن فلس ماهي در محوطه آشپزخانه ماهي را مجاور قابلمه اي پراز آب قرار دهيد واقدام به پاك كردن فلسها نماييد.
9_ در بريدن باله ها وشكم ماهي بهتر است از قيچي مخصوص استفاده كنيد.
10_ براي جدا كردن تيغهاي درشت ماهي , پس از تخليه امعاء واحشاء وبازكردن ماهي از پشت، غشاء چسبيده به استخوانها را به كمك چاقو آزاد نموده وبا كشيدن ستون مهره ها كليه استخوانهاي متصل به ستون مهره را ميتوان جدا نمود.
11_ براي جدا كردن تيغهاي ريز ماهي , پس از آب پزكردن آن با كمك چنگال مي توان اين تيغها را جدا نمود وبا گوشت خالص وپخته شده ماهي اقدام به تهيه خوراكهاي خوشمزه از قبيل (كتلت,شامي , كوكو,كوفته,كباب كوبيده ,استانبولي پلو و) كرد.
12_ سعي كنيد ماهي را در روغن كاملاً داغ وفراوان سرخ كنيد.اينكار باعث عدم چسبيدن ماهي به ظرف وبهتر پخته شدن همه قسمتها مي شود.
13_ جهت جلوگيري از چسبيده شدن ماهي به ماهيتابه قطعات ماهي را در مخلوطي از تخم مرغ هم زده ،آرد ،نمك وادويه غلطانده ،اقدام به طبخ نماييد.
14_ هيچوقت قطعات ماهي را ابتدا از طرف پوست سرخ نكنيد. اينكار باعث جمع شدن تكه های  گوشت ماهي مي شود،اول طرف گوشتي ماهي را سرخ كنيد بعد طرف ديگر را.
15_ اگر ماهي را درسته مي پزيد جهت نفوذ حرارت وروغن به داخل بدن ماهي پيشنهاد  مي شود چند برش عرضي در دو طرف بدن ماهي ايجاد نماييد.
16_ جهت پوست گيري ماهی 2 شكاف عرضي نزديك برانشي ها روي بدن ماهي ،2شكاف طولي به فاصله حدود يك سانتي متر در طرفين باله هاي پشتي و2 شكاف طولي در طرفين باله هاي شكمي ماهي ايجاد نماييد، آنگاه به كمك انگشت خود در قسمت برش عرضي پوست ماهي را طوري آزاد كنيد كه بتوانيد پوست ماهي را از سر به طرف دم بكشيداينكار را براي طرف ديگر نيز تكرار كنيد.
نحوه پاك كردن ماهي :
هر نوع ماهي , درسته , با سرودم يا فيله ويا تكه تكه شده را بايستي قبل از پختن بخوبي شست وتميز نمود وعمليات زير را انجام داد:
_ شكم آنها را خالي نموده باله هاي آنها را ببريد(بريدن باله ها بيشتر براي زيباتر جلوه دادن ماهي طبخ شده است. ماهي بدون سرودم نه تنها اشتها آور است بلكه سرخ کردن  آن هم آسانتر است).
در ماهيهائي كه داراي باله خار مانند هستند, بايستي ابتدا اين زوائد بريده شوند در غير اينصورت خارها ممكن است دستها را زخمي نمايند. اسكلت استخواني اتصال باله ها به بدن ماهي بايستي به دقت وبا احتياط جدا شود.
ـ بريدن باله ها:  ماهي را از پهنا روي تخته آشپزخانه خوابانده وبا قيچي تيز باله هاي پشتي , شكمي , مخرجي وسينه اي آنرا ببريد.
اگر ماهي داراي خارهاي تيز است , بهتر است با يك چاقوي نوك تيز در امتداد طرفين باله ها شكافي بوجود آورده وباله ها را از اسكلت استخواني آن جدا نماييد.
ـ تراشيدن فلسها : دم ماهي را با دست چپ نگه داشته وبا چاقوي معمولي ويا لبه اره اي كه در دست راست داريد فلسها را با حركت چاقو از دم به طرف سرماهي پاك كنيد(براي جلوگيري از پاشيدن وپراكنده شدن فلسها به اطراف مي توان ماهي را در ظرف بزرگ پرآب قرارداد وفلسها را داخل آب پاك كرد.)پس از تراشيدن فلسها ماهي را خوب شستشو دهيد.
 
جدا كردن استخوانهاي ماهي:
براي بيرون آوردن استخوانهاي ريز ماهي بايستي ابتدا با چاقو غشايي را كه آنها را احاطه نموده است , جدا نمود. اينكار را مي توان در مورد ماهيهايي كه داراي تيغهاي بزرگ هستند مانند ماهي كپور , سفيد , آزاد وغيره انجام داد.در مورد ماهيهائي كه تيغهاي ريزتري دارند آنها را بايستي با دست جدا كرد.
 
 جدا كردن تيغهاي جانبي:
براي اين منظور ماهي شكم باز شده كامل را آنقدر باز مي نمائيم تااستخوانها وتيغهاي پشتي وجانبي كه داخل عضلات قراردارند وبوسيله غشاء پوشيده اند معلوم شوند.غشاء را با چاقو جدا كرده وتيغها را يك يك با دست از ستون مهره جدا مي نمائيم.
براي جدا كردن ستون مهره ها با قيچي آشپزخانه ستون مهره ها را از نزديكترين نقطه به سرماهي ببريد. سپس قسمت بريده شده را با دست راست گرفته وبا احتياط آنرا به طرف دم كشيده وجدا نمائيد(از اين زوائد مي توانيد براي تهيه سوپ استفاده كنيد).
خليه امعاء واحشاء :
براي انجام اين عمل به دو طريق مي توان عمل كرد :
روش اول :
بريدن شكم ماهي بوسيله قيچي : به كمك قيچي يا يك چاقوي تيز شكافي از سر به طرف دم ايجاد (يا از مخرج به طرف سر)وامعاء واحشاء ماهي را بيرون مي آورند.كليه ماهي را كه به شكل خون تيره لخته شده ودر امتداد تيره پشتي ماهي قرارداد با چاقو تراشيده وبا آب سرد درون ماهي را كاملاً شستشو دهيد.
روش دوم :
خالي كردن شكم از طريق بريدن برانشها : اگر مي خواهيد ماهي را شكم پر طبخ نمائيدمي توانيد امعاء واحشاء آنرا از طريق برانشها تخليه نمائيد. براي اينكار عمليات زير را انجام دهيد:
 انگشت اشاره دست راست را خم كرده وآنرا از شكاف برانش داخل گلوي ماهي فرو برده وامعاء واحشاء وبرانشها را تخليه نمائيد(در اين عمل احتياط شود انگشت شما زخمي نگردد).پس از خارج كردن امعاء واحشاء ماهي را با آب شستشو دهيد. براي تخليه امعاء واحشاء از طريق بريدگي كه درناحيه بين برانشها وزيرگلوي ماهي بوجود مي آيد نيز مي توان عمل كرد.
 طرز فيله كردن ماهي :
1_بريدن باله ها وايجاد شكاف در شكم ماهي از دم به طرف سر
2_تخليه امعاء واحشاء
3_شستشوي درون ماهي
4_جهت درآوردن فيله ها, ماهي را به شكم روي تخته آشپزخانه قرارداده (پشت ماهي به طرف سمت راست شما باشد)وبا يك چاقوي تيز از قسمت پشت در امتداد ستون فقرات برشي ايجاد نموده تا به استخوان كمر ماهي برسد.
5_سپس ماهي را به يك طرف خوابانده در امتداد شكاف برانش وعمود بر شكاف اول شكافي ديگر ايجاد نموده واز طرف سر طوري چاقو را روي استخوانهاي ماهي بطرف دم حركت دهيد تا فيله يك طرف جدا شود وبراي فيله طرف ديگر ماهي عمل اول را تكرار كنيد(در حين عمل ماهي را ثابت نگه داريد.)
6_استخوانهاي بزرگ ماهي را براحتي مي توان درآورد,در مورد استخوانهاي ريز مي توانيد با جدا كردن غشاي اتصال استخوانها با چاقو آنرا جدا كنيد.
7_در صورت تمايل جهت كندن پوست ماهي مي توانيد اين فيله ها را كمي روي شعله گاز حرارت دهيد. دراينصورت كندن پوست آسانتر است.
  

[ بازگشت به بخش آشپزخانه آبزيان | فهرست بخش ها ]
تمامی حقوق برای اداره کل شیلات استان کرمانشاه محفوظ می باشد - 1390

مدت زمان ایجاد صفحه : 0.14 ثانیه